Dolazi nam Far Cry 6: Predstavljanje najvjerovatnije 12. jula, moguć povratak Vaasa

Sve je više glasina da je Far Cry 6 u pripremi i da će se uskoro.

Prvo je prije par mjeseci posuđivač glasa koji stoji iza čuvenog lika Vaasa naveo kako bi uskoro mogao reprizirati ulogu, a početkom prošlog mjeseca govorilo se da Far Cry 6 stvarno postoji.

Foto: Ubisfot/ Vaas Montenegro
Foto: Ubisfot/ Vaas Montenegro

Na portalu Gamereactor, u članku koji je ubrzo nakon objave obrisan, pojavio se glumac iz serije Breaking Bad, Giancarlo Esposito, koji bi prema pisanjima trebao glumiti u velikom projektu kompanije Ubisoft, što je zapravo nova Far Cry igra.

Glumac je govorio o ulozi u velikoj igri i kako je morao promijeniti stil glume u odnosu na dosadašnje projekte. Gamereactor je navode glumca povezao s nenajavljenim projektom tvrtke Ubisoft, i praktično otkrio da se radi o Far Cry 6.

Predstavljanje nove igre u ovom popularnom serijalu najvjerojatnije će se odigrati 12. jula, za kad je zakazana Ubisoft Forward prezentacija, a možemo očekivati i neki teaser pije službene najave.

Prema ranijim saznanjima, Far Cry 6 će se pojaviti ubrzo nakon najave, s obzirom na to da je to peta AAA misteriozna igra koju Ubisoft planira objaviti do marta sljedeće godine.