Foto: Patria

Federalna vlada odobrila zapošljavanje u šest rudnika

Federalna vlada usvojila je informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o provođenju aktivnosti za prijem zaposlenika na period do šest mjeseci u “Elektroprivredi BiH”, odnosno u Rudnicima “Kreka” Tuzla, RMU Đurđevik, RMU Kakanj, RMU Breza, RMU Zenica i RMU “Abid Lolić” Travnik-Bila.

Data je saglasnost za prijem zaposlenika na period do šest mjeseci za rudnike koji posluju u sastavu Koncerna JP “Elektroprivreda BiH”, i to “Kreka” 52 zaposlenika, od čega 15 u PK Dubrave, 15 u PK Šikulje i 22 zaposlenika za potrebe tehnološkog procesa u jami.

Za RMU Đurđevik odobren je prijem 41 zaposlenika, i to 13 za potrebe tehnološkog procesa na površinskom kopu i 28 zaposlenika za potrebe tehnološkog procesa u jami, a za RMU Kakanj ukupno 92 zaposlenika, od čega 66 za potrebe tehnološkog procesa u jami i 26 za potrebe tehnološkog procesa na površinskom kopu.

Također, odobren je i prijem 71 uposlenika RMU Breza za potrebe tehnološkog procesa u jami, RMU Zenica 114 zaposlenika za potrebe tehnološkog procesa u jami i RMU “Abid Lolić” 32 zaposlenika, također za potrebe tehnološkog procesa u jami.