Foto/ Naučio nas je da smijehom putujemo kroz život: Jasmin Đemiđić ispraćen na vječni počinak

Jasmin Đemiđić, jedini bh. sit down komičar danas je ispraćen na vječni počinak.

Sahrani je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi koji su stigli da se posljednji put oproste od svog velikog prijatelja i kolege. Mlada sarajevska glumica Amila Terzimehić sa kojom je Jasmin surađivao na predstavi “All Inclusive” čitala je rečenice iz tekstova koji su pisani o njemu posljednja dva dana.

Njegova borba za osobe s invaliditetom temeljila se na humoru protiv nepristupačnosti. Sve koji su ga poznavali naučio je kako hrabrošću putovati kroz život.

Džemiđić je bolovao od dječje paralize koja ga je nažalost prikovala za invalidska kolica, ali to nije ugasilo njegov vedar duh. Posljednjih godina njegovo zdravstveno stanje znatno se pogoršalo zbog čega su mu amputirane obje noge, a imao je problema i s bubrezima.

Sve to nije ga ograničavalo u cilju da zadrži osmijeh na licu, ali i da svojim primjerom drugima stavi osmijeh na lice. Bio je odlučan u namjeri da i publici Sarajevske sehare izmami osmijehe na lica, ali nažalost to je sada nemoguće. Jasmin je trebao početi sa svojim projektom i nizom snimanja za naš medij, međutim zbog zdravstvenih komplikacijama s kojima se suočio, to će za sve nas ostati neostvarena želja.

Nažalost još jedan iskreni sarajevski osmijeh je ugašen, ali redakcija Sarajevske sehare, kao i sve Sarajlije pamtit će nasmijanog i vedrog Jasmina, te će nastaviti putem kojim nas je on vodio; smijehom kroz život.

Ostaje nam jedino da žalimo za nama jer smo na ovom svijetu ostali bez jedinstvenog i neponovljivog Jasmina.