Foto/ Rekonstruisani park At mejdan: Oaza mira i relaksacije u središtu grada

Park At mejdan, koji se nalazi u samom srcu općine Stari Grad, nakon projekta rekonstrukcije, proširenja, sadnje novih stabala i potpunog uređenja, ovog ljeta zasjao je punim sjajem.

Park At mejdan sada predstavlja oazu mira i relaksacije u središtu grada, ali i jedno od najljepših mjesta za odmor. Krajem prošle godine odlučeno je da se ovaj park preuredi i obogati novim zelenim površinama, pa je prvi put na jednoj ovakvoj lokaciji uklonjen asfalt i saobraćajnica i zasađena trava i sadnice. S obzirom da su radovi završeni u zimu, svoje novo lice park je pokazao tek ovoga ljeta kada mnogi građani spas od vrućina potraže u krošnjama njegovog drveća i pored Miljacke.

U At mejdanu se sada šetalište proteže duž obale Miljacke – od Latinske ćuprije, sve do Ćumurija mosta, a postavljene su i nove klupe i korpe za otpatke. Osim toga, šetalište je obogaćeno novim stablima, te je cijelom dužinom zasađeno 13 lipa. Drveće u parku je okresano i uređeno, a posađena je i živa ograda, uređene su staze i ivičnjaci. Osim rehabilitacije parka uređeno je i šetališta hadži hafiza Halida ef. Hadžimulića, a zahvaljujući Općini Stari Grad i općinskom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću lokalitet Atmejdan sa parkom, šetalištem, džamijom i arheološkim parkom danas je jedno od najljepših mjesta u Starom Gradu. Hladovinu ovog parka često koriste i članovi Centra za promociju i unapređenje zdravlja „Generacija“ za izvođenje terapijskih vježbi.