Frizeri otkrili najčešće navike koje uništavaju kosu

Frizeri su objasnili da nije dovoljno samo koristiti kvalitetan šampon, regenerator i masku za kosu, da bi kosa bila zdrava, navike koje često nesvjesno radite uništavaju kosu.

Kosa je slaba i lomljiva kada je mokra, pa spavanje s takvom nije baš dobra ideja. Možete uništiti vrhove, kaže Ted Gibson.
“Trljanje mokre kose o posteljinu tijekom noći može uništiti vrhove, učiniti ih grubima i suhima. Obavezno osušite kosu prije spavanja”, poručio je Ted, a kao još jednu lošu naviku spominje se konstantno vezanje kose.
“Ako nosite punđu ili rep dan i noć, pogotovo tijekom spavanja, kosa se jako lomi”, kaže Kylee Heath. Spavanje s raspuštenom kosom ili čak s pletenicama najbolje je za vašu kosu.

Ako se već odlučite na vezanje kose, nemojte koristiti elastične gumice. Preporučuju se kopče ili gumice koje se mekane, a popularni naziv za njih je ‘scrunchie’, prenosi Večernji.hr.

Preskakanje četkanja kose nije dobra navika. Tjeme proizvodi prirodna ulja, a češljanjem ih prenosite na ostatak kose. Ta ulja pomažu kosi da ostane čvrsta i da raste.
Osim s mokrom kosom i zavezanom u rep, loše je zaspati i s lakom za kosu. Lakovi isušuju kosu, a kao zamjenu nanesite malo suhog regeneratora na kosu, raščešljajte i raspustite kosu. Operite je idućeg dana.