Gavrankapetanović: Čekamo reakciju Vlade KS, možemo preuzeti 50 pacijenata

V. d. direktora Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Ismet Gavrankapetanović poručio je da ova bolnica čeka odgovor Vlade Kantona Sarajevo kako bi rasteretili KCUS i preuzeli brigu za 50 zaraženih koronavirusom koji su hospitalizirani.

Prema riječima Gavrankapetanovića, sve bi moglo već sutra ujutro biti u funkciji.

“Mi čekamo reakciju Vlade da odmah preuzmemo Vaskularnu hirurgiju i 50 bolesnika te rasteretimo KCUS. Trideset sestara se može pozvati u popodnevnim satima tako da od ujutro sve može biti u funkciji”, rekao je za Klix prof. dr. Gavrankapetanović.

Naime, odlukom Vlade po hitnoj proceduri moguće je primiti potreban broj medicinskih sestara kako bi se odjel u potpunosti stavio u funkciju.

Gavrankapetanović ističe da je planirani odjel Opće bolnice u savršenom stanju; posebno izolovan, klimatiziran, s kompletnom medicinskom i liječničkom infrastrukturom i aparaturom.

On je naveo ključne ciljeve, među kojima je najvažnije pomoći umornim kolegama na Podhrastovima.

“Otključati bolnicu koja tri godine zjapi prazna u centru grada i rasteretiti potpuno Klinički centar i odmoriti naše kolege iz Izolatorija Podhrastovi su ciljevi koje trebamo i moramo izvršiti”, istakao je.

Gavrankapetanović je poručio kako je važno da građani budu mirni.

“U trenutku kada nam rukovodstvo KCUS-a kaže da ne može više, mi stupamo u pomoć i preuzimamo potpunu brigu za 50 pacijenata”, dodao je.