Grad Sarajevo odao počast žrtvama genocida u Srebrenici

Konvoj ogrnut zastavom Bosne i Hercegovine sa tabutima devet žrtva genocida u Srebrenici stigao je u Sarajevo i kao i prethodnih godina prošao centralnim ulicama uz zaustavljanje kako bi porodice žrtava, predstavnici vlasti i okupljeni građani odali počast stradalim u genocidu.

Na ispraćaju srebreničkih žrtava, ispred Predsjedništva BiH bili su Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Husein efendija Kavazović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH, Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, Matthew Field, ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, Valentin Inzko, visoki predstavnik i mnogi drugi zvaničnici.

Ispred sarajevske Vijećnice Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, Igor Gavrić, predsjedavajući Gradskog vijeća i drugi gradski vijećnici uime Grada Sarajeva sa cvijećem u rukama, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali su počast žrtvama genocida u Srebrenici.

U pratnji policije konvoj sa tabutima ubijenih Srebreničana, nastavio je put prema Srebrenici. U subotu 11. jula klanjat će se dženaza-namaz za devet žrtava Srebrenice i obaviti ukop u kompleksu Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.