Gradonačelnik Skaka: Pamtit ćemo Salku Bukvarevića kao istinskog patriotu koji je svojim životnim putem svjedočio kako se treba boriti

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka među prvim se oprostio od Salke Bukvarevića, federalnog ministar za boračka pitanja.

Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević preminuo je jutros na Klinici plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Bukvarević je ranije hospitaliziran nakon što je 22. jula bio pozitivan na koronavirus te uslijed pogoršanja zdravstvenog stanja.

“Potresla me vijest da je na ahiret preselio Salko Bukvarević, federalni ministar za boračka pitanja. Posljednjih dana njegovo zdravstveno stanje bilo je loše zbog infekcije koronavirusom. Odlaskom Bukvarevića, prije svega, velikog čovjeka koji se zalagao za istinu i pravdu, državu Bosnu i Hercegovinu, ostaje nenadoknadiv gubitak kako za njegovu porodicu, prijatelje, tako i za borce i instituciju Ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Mnoge je bitke dobio, nažalost, ovu posljednju je izgubio. Pamtit ćemo ga kao istinskog patriotu koji je svojim životnim putem svjedočio kako se treba boriti. Njegovoj porodici u ovim trenucima želim snage i sabura. Našem Salki neka je vječni rahmet“, napisao je Skaka na Facebook-u.