Javni poziv mladima za pokretanje vlastitog IT biznisa

Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Centar Sarajevo poziva mlade osobe u starosnoj dobi od 18 do 35 godina s područja Kantona Sarajevo da se prijave za učešće u Programu podrške pokretanju poduzetničkih ideja u oblastima IT i kreativnih industrija.

Poziv je namijenjen mladim osobama koji su profesionalci iz oblasti grafičkog dizajna, multimedije, razvoja softvera, upravljanja mrežama ili operativnim sistemima sa naglaskom na visokoobrazovane osobe.

Učesnici će kroz ovaj program dobiti stručnu podršku u jačanju svojih vještina u poduzetništvu i poslovnom planiranju, odnosno u izradi biznis plana.

Pokretanje poduzetničkih poduhvata koji budu ocijenjeni kao najbolji će se finansijski podržati bespovratnim sredstvima i mentorskim programom u prvoj godini poslovanja.

U ukupni program obuke biće uključeno najmanje 125 polaznika, dok će 25 najbolje ocijenjenih dobiti finansijsku podršku u najvećem iznosu od 10.000 KM za pokretanje biznisa.

Prijaviti se možete ovdje, a sve potrebne dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti upitom na mail: prijave@cefebih.org.