Majka novog mladog igrača Bayerna: Obrazovanje je prioritet

Mladi nogometaš Bayerna Bright Arrey-Mbi dobio je poziv trener Hansija Flicka da se priključi prvom timu, no majka ovog igrača želi da njen sin prvo završi školu te mu savjetuje da je obrazovanje njegov prioritet.

Ovaj 17-godišnji nogometaš dobio je poziv trener Flicka da od naredne sezone redovno trenira s prvim timom Bayerna, nakon što ih je oduševio svojim nastupima na pripremama u Kataru, no problem da se priključi Bayernovim prvotimcima predstavlja činjenica da još uvijek nije završio srednju školu i da njegova majka to prioritetno očekuje od njega.

Navodno, ona još uvijek nije sigurna da je poziv za treniranje u prvom timu dovoljno jak motiv da njen sin napusti školu i isključivo se posveti nogometu, zbog čega su brojni njegovi vršnjaci ranije pravili greške i nakon što su završavali svoje nogometne karijere, nije uspjeli da se dalje ostvare u životu, prenosi klix.ba .

Jasno je da će ovaj igrač, ukoliko na kraju odluči prihvatiti poziv prvog tima Bayerna, jednostavno morati staviti školu u drugi plan, što se njegovoj majci nikako ne sviđa, a njemački mediji s druge strane izvještavaju da u Bayernu imaju velike planove s ovim igračem te da ga u budućnosti vide kao člana prvog tima.

Njemački Tz piše da je ovaj mladić poprilično visok za svoje godine te da na terenu dominira fizičkom snagom, a najveći kvaliteti su mu brzina i dobra promjena pravca, pored tehničkih stvari kojima može parirati igračima iz prvog tima.

Bright Arrey-Mbi je član Bayerna od 2019. godine, a odrastao je u Engleskoj gdje je igrao za omladince Norwicha i Chelseaja.