Miralem Pjanić: Nema veze odakle si, sve se može postići u životu

Miralem Pjanić je svoj transfer u Barcelonu proslavio u društvu poznatog bh. pjevača narodne muzike Šerifa Konjevića, a večeras je o svemu govorio u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića.

Pjanić je istakao kako mu je drago i zbog njegovih roditelja i ostatka porodice, koja je uvijek od početka bila uz njega.

Kaže i kako je dres Barcelone druga velika želja nakon dresa nacionalnog tima Bosne i Hercegovine, koji već godinama uspješno nosi.

“Prvi veliki san je bio dres BiH. Vidio sam koliko naš narod voli fudbal. Igrao sam za svoju porodicu, želio sam da usrećim taj narod. Dosta toga smo uradili, a nadam se da ćemo još moći igrati na velikim takmičenjima. Nema veze odakle si, sve se može postići u životu”, rekao je sjajni veznjak u Centralnom dnevniku.

Otkrio je Pjanić i da mu odlazak iz Juventusa teško pada.

“Nema nikakvog straha. Odigrao sam 600-700 utakmica i nema straha. To je veliki klub i veliki pritisak, ali moram reći da mi je i odlazak iz Juventusa teško pao. Ako sam već morao otići i rekao sam klubu da želim u Barcelonu, ako me oni zaista žele”, otkrio je Pjanić.

“Imam veliko iskustvo, dolazim iz još jednog velikog kluba i želim da dalje pišemo historiju i da donosimo trofeje Barceloni. Na ostale stvari ne obraćam pažnju. Znam da je pritisak velik, ali to je već navika. Bit će mi potrebno vremena da se prilagodim državi i jeziku i nadam se da ću što prije moći ući u komunikaciju s igračima. Dolazim u najveći klub na svijetu i nadam se da ćemo osvojiti mnogo transfera. Godinama sam razgovarao s njima i baš sam s predsjednikom pričao o tome kako nikad nismo uspjeli da dođemo do toga da me dovedu”, dodao je vezista reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Govorio je Pjanić i o situaciji u Bosni i Hercegovinu, te ističe da prati sve što se dešava, a rekao je i da će prvo doći u Bosnu, pa tek onda u Barcelonu.

“Prvo ću doći u Bosnu, pa ću onda u Barcelonu. Moram naći gdje živjeti, pa ću vidjeti da odem koji dan tamo nakon što završim s Juventusom. Zanima me sve što se dešava u BiH. Kad mogu pomoći, uvijek ću biti tu. Nadam se da će se ovaj virus smiriti”, kazao je Pjanić koji bi prije odlaska u Barcelonu trebao doći na pripreme s reprezentacijom za Ligu nacija.