Nogometni/Fudbalski savez BiH odredio sudije prvog kola Premijer lige BiH

Premijer liga Bosne i Hercegovine se počinje igrati narednog vikenda.

N/F savez BiH, na svojoj zvaničnoj stranici, je objavio sudije susreta prvog kola.

Utakmicu FK Borca i FK Mladosti sudi Frano Jelić, iz Širokog Brijega, pomoćne sudije su Bojan Maksimović i Amir Kadić, a četvrti sudija je Adis Mulahasanović.

Dragan Petrović, sudija iz Banja Luke, će suditi meč FK Slobode i FK Radnika, sa Aleksandrom Smiljanićem iz Laktaša i Goranom Dunjakom, iz Odžaka, kao pomoćnicima. Četvrti sudija ovog meča je Miloš Gigović iz Gradiške.

Utakmicu Željezničara i Veleža će suditi Sbrija Topalović iz Zenice, a asistenti će mu biti Mirza Demir, iz Kaknja, i Arnel Novalić, iz Doboj-Istoka, a četvrti sudija ovog meča će biti Elvis Mujić.

Duel Zrinjskog i Olimpika sudi Luka BIlbija, iz Prijedora, uz pomoć Damira Lazića, iz Brčkog, i Sretena Udovičića, iz Prijedora. Četvrti sudija je iz Kiseljaka, Danijel Bojo.

Široki Brijeg će dočekati Tuzla City uz sudiju iz Sarajeva, Harisa Kaljanca i pomoćnike Dženana Milića i Emira Zahiragića. Postava sudija je kompletna iz Sarajeva, a četvrti sudija je Admir Šehović.

Aktuelni šampion, Sarajevo, igra sa Krupom, a meč sudi Matea Musa, iz Čitluka, uz pomoćnike Amerom Macićem i Jurom Musom. Dražen Marić je četvrti sudija.