Novi reality show: Igra The Sims dobija vlastitu reality emisiju

The Sims Spark’d će biti reality TV emisija u kojoj će 12 takmičara dobijati zadatke da kreiraju likove, svjetove i priče u The Sims 4 igri, u nadi da će se vratiti kući bogatiji za 100.000 dolara koliko iznosi nagradni fond.

Kako kažu iz kompanije Electronic Arts razni pripovjedači svakodnevno pišu priče u ovoj igrici, a sada to mogu i unovčiti.

Desetljećima razni pripovjedači pričaju milione priča u The Sims igri, inspirirani vlastitim životima i neograničenom kreativnošću. Takmičenje je u tijeku, dvanaest natjecatelja bori se u izazovima kreativnosti gdje će stvarati likove, svjetove i priče u nadi da će impresionirati suce i osvojiti nagradu od 100.000 dolara”, poručili su iz ove kompanije.

Suci će biti Sims glumica koja posuđuje glas i kantautorica Tayla Parx, tvorac i producent BuzzFeeda Kelsey Impicciche te Dave Miotke (aka SimGuruNinja) iz franšize developera Maxis. Reality emisiju će voditi obožavatelj Sims-a i bivši finalist Američkog Idola Rayvon Oven, piše Engadget.

EA je na projektu radila u saradnji s Turner eSports odjelom Eleague i BuzzFeedovim gaming odjelom. Prva sezona od četiri dijela The Sims Spark’d, bit će premijerno prikazana u petak 17. jula na TBS-u. Epizode će se emitovati svake sedmice, a moći će se gledati i putem YouTube kanala BuzzFeed Multiplayer i to od ponedjeljka 20. jula, prenosi Geek.