Općina Centar korisnicima stanova na trasi Prve transverzale ponudila zamjenske stanove

Iz Općine Centar saopćeno je kako su korisnicima stanova na trasi Prve transverzale ponuđeni zamjenski stanovi.

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić uputio je pismo Muji Porobiću, korisniku stana u prizemlju u Ulici Halida Kajtaza na broju 40 koji se nalazi na projektiranoj trasi Prve transverzale u kojem se ističe:

“Činjenica je da ste dugogodišnji korisnik manjeg stana u prizemlju na samoj trasi Prve transverzale koji prema uvidu nadležnog općinskog inspektora za stambene poslove nije adekvatan za stanovanje.

Imajući u vidu prvorazredan značaj izgradnje ove saobraćajnice, kao i činjenicu da ste dugogodišnji korisnik ovog stana i da ste demobilisani borac Armije RBiH, rješavanju ovog pitanja smo pristupili sa najboljim namjerama da bez bilo kakvog spora, upravnog ili sudskog, na zakonit, kvalitetan i socijalno prihvatljiv način iznađemo najbolje moguće rješenje.

U tom smislu, što se vidi iz zapisnika općinskog stambenog inspektora, kojeg ste potpisali vi i Zlatka Savić, ponuđeni su Vam zamjenski stanovi na šest lokacija, a posljednji u Ulici Đoke Mazalića koji je u najboljem građevinskom stanju, a pored ostalog do stana vodi i lift u funkciji.

Dakle, upoređujući fotografije Vašeg stana i ponuđenih rješenja, a posebno posljednjeg koje nudimo i kao konačno, jasno se vidi kako bi ovim riješili stambeno pitanje na najbolji mogući način.

Pozivam Vas da se po mogućnosti odmah, a najdalje u narednih sedam dana, u pisanoj formi izjasnite da li prihvatate zamjenski stan u Ulici Đoke Mazalića na Marijin Dvoru površine 47 metara kvadratnih, a o čemu ste prethodno upoznati.

Očekujem da ćete na ovaj način, umjesto istinski nepotrebnog spora, i Vi kao naš sugrađanin i borac Armije RBiH dati svoj lični doprinos u što bržem stvaranju uslova za izgradnju Prve transverzale kao najznačajnijeg infrastrukturnog projekta za Općinu Centar i Kanton Sarajevo.”