Otkazan festival Exit 2020: Do kraja jula poznati termini za Exit 2021

Festival Exit neće biti održan ni u odloženom augustovskom terminu na Petrovaradinskoj tvrđavi, a organizatori će do kraja jula objaviti datume za festivalsko izdanje 2021.

Iako su prije sedmicu dana ponovili da jubilarni, 20. Exit nije otkazan, organizatori su objavili 13. jula da se “obilježavanje 20 godina Exit festivala definitivno neće održati od 13. do 16. avgusta ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi”.

Razlog je to što se zdravstvena situacija u Srbiji, nažalost, nije popravila u međuvremenu, a zdravlje i bezbjednost svih učesnika festivala su na prvom mjestu.

“Novo pomeranje datuma festivala je jedan obiman i sveobuhvatan proces, koji iziskuje vremena, pa vas molimo za još malo strpljenja. Do kraja meseca ćemo objaviti datume za Exit 2021, a uskoro stiže i obaveštenje u vezi sa prijavama i opcijama za refundacije”, saopštili su organizatori.

Exit i ostali veliki muzički festivali u Srbiji, uključujući Beerfest, Nishville i Lovefest, poručili su bili 6. jula da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije u vezi sa korona virusom izvijesno da neće biti održani u augustu u planiranom formatu, već će morati drastično da smanje broj publike kako bi izbjegli jedinu preostalu opciju otkazivanja. Ujedno, festivali su tom prilikom ponovo apelovali na državu i društvo u cjelini da ne dozvole njihovo gašenje.

Posted by Exit Festival on Monday, 13 July 2020