Pacijenti sumnjivi na koronavirus iz Starog Grada idu u Covid ambulantu Vrazova

Prema saopćenju JU “Domovi zdravlja“, od danas će se pacijentima iz općine Stari Grad, sumnjivim na koronavirus, usluge iz domena porodične medicine, uz zdravstvene usluge pedijatrijskih timova, pneumoftiziologa (ATD dispanzer za plućne bolesti), te laboratorijske i RTG pretrage, pružati u novootvorenoj COVID ambulanti u Vrazovoj.

Kako je potvrdila direktorica Doma zdravlja Stari Grad dr. Amela Brčkalija, pacijentima sumnjivim na koronavirus dosad je usluge pružala Covid ambulanta Saraj polje, a od danas je to Covid ambulanta Vrazova.

„Pacijenti koji imaju simptome korona virusa prvo se javljaju svom porodičnom ljekaru koji će im, prema proceduri i ako ima potrebe, dati uputnicu za Covid ambulantu Vrazova na dalji tretman,“ potvrdila je dr. Brčkalija.

Zbog aktuelne situacije u vezi pandemije koronavirusa (COVID-19) COVID ambulanta u prizemlju objekta Dom zdravlja Centar-Vrazova Sarajevo počela je sa radom od danas, od 7.30 do 20.00 sati.

COVID ambulanta Vrazova u vrijeme praznika, te subotom i nedjeljom radit će od 7.30 do 20.00 sati, saopćeno je iz press Službe JU „Domovi zdravlja“.