Pravila su tu da se krše: Koliko Sarajlije poštuju mjere u javnom prevozu

U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo potvrđeno je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a građani u javnom prevozu uopšte ne poštuju pravila uspostavljena zbog prevencije od moguće zaraze.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo 565 osoba pozitivno na koronavirus, ali to nije spriječilo naše građane da ne obraćaju pažnju na održavanje fizičke distance u javnom prevozu, kao i nošenje maski koje je obavezno.

Foto: Delina Voloder/ Sarajevska sehara
Foto: Delina Voloder/ Sarajevska sehara

U tramvajima su još od ponovnog početka rada jasno naznačena mjesta na koja je dozovoljeno sjesti, kao i ona na koje nije. Međutim, pravila za naše građane tu su nažalost samo da se krše.

Podsjećamo, u Federaciji BiH u protekla 24 sata zabilježeno je 123 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna osoba je nažalost preminula.

Javni prevoz je nužan kako bi olakšao građanima kojima je ovakav vid vožnje neophodan, ali ne i nužan kao mogućnost zaraze.

Redakcija Sarajevske sehare apeluje svim građanima da poštuju propisana pravila, pogotovo prilikom vožnje u javnom prevozu. Održavanje socijalne distance, a zatim i nošenje maski su obaveza, jer u teškim momentima bitno je da štitimo sebe ali i druge od moguće zaraze.