Premijerka Brnabić o protestima: Ovo je napad demonstranata na Srbiju uz pomoć medija i političara

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocijenila je da večerašnji ponovni napad na policiju ispred Skupštine Srbije predstavlja udar na Srbiju te na sve njene građane.

“Ovo nema nikakve veze sa virusom korona. Očigledno je ovo dugo planirano… ali pobijedićemo mi i ovo. Ovakva manjina postoji u svakoj zemlji. Žao mi je što je napravljena ovakva atmoasfera uz zdušan rad nekih medija, portala i raznih političara koji su ispali višne nego naivni i na kraju dobili i oni batine. Ovo nije lice Srbije, Srbija je zemlja pristojnih ljudi. Mi mamo posla sa najgorom vrstom desnice”, rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je naglasila da demonstranti neće zaustaviti Srbiju šta god uradili.
“Neće se nastaviti ovakvo nasilje. Sutra zasjeda Krizni štab, nastavljamo da se borimo protiv korone. Pobijedićemo i koronu i politički, izbori su završeni, građani su glasali. Garantujem da će Srbija pobijediti, stabilnost za koju ulažemo toliko truda, to niko u zemlji, ni iz inostranstva neće ugroziti, ni kompromitovati”, izjavila je premijerka.

Ona je apelovala da građani koji se ne slažu sa onim što vlast radi ni politički ni u borbi protiv epidemije, razumiju da postoje neke vrijednosti i da ne budu uz one koji se zalažu za nasilje.