Pretežno oblačno vrijeme, moguća i kiša

U Bosni je jutros bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Bosni se danas očekuje umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, ponegdje u sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima sa kišom. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu do 31 stupanj.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 23 stupnja.

U ponedjeljak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinam i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 stupnjeva.

Za utorak je najavljeno umjereno oblačno vrijeme i nešto sunčanije u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 stupanjeva.

U srijedu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stupnjeva.