Pretežno oblačno vrijeme, temperature do 27 stepeni

U Bosni se danas očekuje umjereno pretežno oblačno vrijeme, javljaju iz Federalnog hidrometerološkog zavoda.

U jutarnjim satima i prije podne ponegdje u Bosni se očekuje i kiša ili kratkotrajni pljusak. Poslije podne razvedravanje u Krajini i Posavini, a do kraja dana i u ostatku Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura, koja će tokom dana i oslabiti. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 19 do 24, a najviša dnevna od 15 do 22, na jugu od 22 do 27 stupnjeva.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i sa slabom kišom. Tokom dana, uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 20 stupnjeva.

Nastavlja se period povoljnijih biometeoroloških prilika. U Bosni će preovladavati oblačno vrijeme, pri tome će svježija noć i jutro, uz nešto niže temperature tokom dana, ugodno djelovati na većinu stanovništva. U Hercegovini sunčanije, također uz umjerene temperature. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba.

U srijedu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 8 do 15, na jugu do 19, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 stupnjeva.

Za četvrtak je najvljeno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 19, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stupnja.

U petak se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 19, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stupnja. Jutarnja temperatura od 12 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu do 35 stupnjeva.