Riješite se ispucalih vrhova uz ovih šest trikova

Jedan od najčešćih problema s kojim se susreću žene s dugom kosom su ispucali vrhovi.

Kosu je potrebno redovno šišati, otprilike svakih 5-8 sedmica. Međutim,  najčešće se baš i ne držimo ovog pravila u želji da kosa što brže naraste.

Rezultat toga obično su ispucali vrhovi, posebno kod osoba koje imaju suhu kosu.

Puno je proizvoda za kosu koji obećavaju zacjeljivanje i obnavljanje suhe, oštećene kose. Nažalost, to je nemoguće. Kosa nije živo tkivo s regenerativnim sposobnostima, pa to ne možete popraviti, piše mindbodygreen.

Zato, prije puštanja kose prvo odrežite svu onu “mrtvu”, oštećenu kosu.

Izbjegavajte kemikalije

Iako se s vremenom prirodno pojave razdijeljeni krajevi, pretjerano bojenje kose, sredstva za ravnanje, kovrčanje ili stiliziranje može vam naštetiti. Naravno, blajhanje kose će učiniti više štete nego preljev za kosu, pa kod puštanja izbjegavajte agresivne tretmane te koristite privremena rješenja za održavanje frizure.

Pazite kod sušenja

Nemojte snažno trljati mokru kosu peškirom jer je tako možete oštetiti. Voda se oprezno treba istisnuti od korijena prema vrhovima. U tome će vam pomoći peškir od mikrofibre koji će samo upiti vodu.

Ne izbjegavajte samo peglu, već i fen

Svi znamo koliko visoke temperature kosu čine oštećenom, a opasnost nije samo u pegli već i u fenu. Najzdraviji način sušenja kose za vaše vrhove je prirodno, na zraku i to radite što češće.

Pronađite pravu rutinu i držite je se

Od šampona, regeneratora i ulja za vrhove, pa sve do učestalosti pranja – vaša kosa voli rutinu i nema potrebe da je mijenjate sve dok vam odgovara. Naime, mit je da proizvode treba često mijenjati jer se kosa zasiti, što nije istina.

Blagodati vitamina E

Vitamin E stimulira širenje kapilara i poboljšava prokrvljenost čitavog organizma, pa tako i tjemena. To je, naravno, preduvjet za lijepu i zdravu kosu. Unos hranom ćete osigurati kroz bademe, kivi, papaju, sjemenke suncokreta, kelj i špinat, a možete ga pronaći i u specijaliziranim proizvodima za njegu kose te vrhova.

Ipak šišanje

Iako puštate kosu, nećete moći dobiti zdravu i njegovanu kosu bez nužnog šišanja, barem svaka četiri mjeseca. Ne morate odrezati puno u duljinu, već tek toliko da se riješite samih krajeva i poboljšate formu frizure.