Sarajevo: Roditelji sve više zabrinuti, stariji muškarac djeci šalje neprimjerene videozapise i fotografije

Na društvenim mrežama su se posljednih dana pojavile objave o muškarcu starije životne dobi koji je, koristeći dva Facebook profila maloljetnim osobama slao neprimjerene fotografije i videozapise.

Redakcija Sarajevske sehare je kontaktirala jednu od autorica objava, Dženitu Ticu.

“Taj čovjek je mom sinu slao video snimke jako neprimjerenog sadržaja. Bila sam i u policiji, a oni su napravili zapisnik, rekli da ga sin blokira i to je to. Ukoliko još neko dođe u sličnu situaciju, tada će ga početi pratiti. Tužitelj je rekao da nema elemenata za prijavu jer on nije sebe snimao već je slao druge video klipove“, kazala je Tica za Sarajevsku seharu.

Autorica objave je istakla kako su ga blokirali, ali kako je i dalje zabrinuta ne samo za svoje dijete, već i za tuđu djecu.

“Blokirali smo ga, izbrisali poruke. Ali muka mi je da se takve stvari dešavaju. Srećom u ovoj situaciji ja sam objavu vidjela, ali pitam se šta je s djecom koja osjete strah pa ne govore“, kaže ona.

Ovakvi slučajevi su sve češći u našoj zemlji, a i u regionu.

Podsjećamo, početkom februara ove godine u Republici Srpskoj uhapšen je muškarac koji je također uznemiravao maloljetnike na društvenim mrežama, te je osuđen na četiri godine zatvora.