Šatro/ KCUS od danas zakazuje pacijente na preglede isključivo putem telepatije

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu donio je odluku kojom od pacijenata koji žele da se zakažu postupajućem doktoru na pregled zahtijevaju zakazivanje isključivo telepatijom, a ne, kako je to do sada bio slučaj, telefonskim putem ili lično na kapiji Kliničkog centra.

“Nema više smisla da naši doktori i ostalo medicinsko osoblje gube vrijeme na javljanje na telefon i zapisivanje raznoraznih termina pregleda naših dragih pacijenata. Nama je ljudsko zdravlje najbitnije i u ovakvoj situaciji svi se moramo fokusirati na ozdravljenje i čuvanje pacijenata od ovog strašnog virusa. Iz tog razloga apelujem na sve građane koji žele da se zakažu za pregled u našem Kliničkom centru da urade telepatskim putem kako bi se što manje vremena trošilo na zakazivanje.

Na kraju krajeva, ovim putem će i sebi uštedjeti vrijeme, ali i novac od poziva, a doktore i medicinsko osoblje će rasteretiti da više ne moraju brinuti za taj aspekt funkcionisanja KCUS-a. Znam da će trebati vremena da se ljudi naviknu na ovaj, novi, telepatski, sistem, ali garantujem vam da će biti efikasniji od dosadašnjeg telefonskog sistema zakazivanja pregleda”, izjavila je za portal šatro direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Sebija Izetbegović.

Na kraju razgovora direktorica Izetbegović je dodala da se nada da će ovaj sistem telepatskog naručivanja za preglede biti aktuelan i nakon što koronavirus prestane biti prijetnja za svijet i Bosnu i Hercegovinu.