Šatro/ Vlasnici pasa u Sarajevu šokirani otkrićem da ne postoje vilenjaci koji kupe izmet iza njihovih pasa

Vlasnici pasa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine šokirani su informacijom da izmet iza njihovih pasa ne kupe magični vilenjaci s druge planete, već da su oni ti koji treba da se brinu o čišćenju svih paketića fekalija i smrada koje njihovi kućni ljubimci ostave na ulicama i u parkovima Sarajeva, piše Šatro.info.

Oni su šokirani i frapirani. Nije im jasno zašto i kako su nestali vilenjaci za koje su oni vjerovali da idu za njihovim psima i sakupljaju kakicu.

Ne možemo da vjerujemo da je ovakvo nešto istina. Pa ja imam psa već pet godina i zaista nikad nisam kupio njegova govanca, jer sam stvarno uvijek mislio da čarobni vilenjaci iz magične zemlje Dembelije dođu nakon što moj pas kaki i onda pokupe sva ta govanca i ja nema potrebe da nosim kese sa sobom.

Zaista sam ostao šokiran kada su mi rekli da je zapravo naša dužnost i zakonska obaveza da hodamo za psima i kupimo govna. Iskreno da vam kažem, to uopće nije nešto što mi se radi i što je fensi kao vlasništvo nad psom.

Psi su divne životinje, ali oni znaju jako mnogo da kake posvuda i nije fer da sami ne mogu da kupe svoja govanca već pored svih troškova koje imamo za njih i stvari koje radimo treba još i da kupimo fekalije za njima. Baš moram razmisliti šta ću da radim sa svojim psom nakon ove informacije”, izjavio je za ovaj portal Admir Neupućeni.

Nakon što su vlasnici pasa informisani da trebaju kupiti fekalije za svojim psom, veliki broj vlasnika je počeo razmišljati o tome da li da zadrže svoje kućne ljubimce ili ne.