Savjeti za žene: Evo kako da vam šminka ljeti duže traje

Zahvaljujući vlažnom zraku i visokim temperaturama, jako je teško postići da vam šminka ljeti dugo traje.

Ako vam je potrebna pomoć da vam šminka ostane besprijekorna ovog ljeta, u nastavku pročitajte neke savjete kako to postići.

Priprema

Ako želite lice bez sjaja prvo trebate lice pripremiti, piše 24sata.

Nemojte samo nanositi mnogo šminke bez da vaša koža bude spremna za to.

Zato pravilno koristite piling proizvode. Kombinirajući glikolnu kiselinu i enzimsku tehnologiju, uljepšat će vam kožu, očistiti pore i ukloniti mrtve stanice. Zatim, nanesite hidratizirajuću kremu, ali odlučite se za laganu formulu bez ulja tokom ljetnih mjeseci. Ako možete, izaberite onu sa zaštitnim faktorom kako biste bili uvijek zaštićeni i od sunčevih štetnih zraka. I kao posljednji korak prije stavljanja šminke, nanesite prajmer.

Zaboravite na teške pudere

Sada nije vrijeme za teške baze. Umjesto vašeg uobičajenog pudera, pokušajte staviti samo korektor, kako biste prekrili nedostatke ostavljajući da ostatak vaše kože diše. I preskočite bilo šta sa sjajem jer će to samo uzrokovati vruć i znojan izgled koji pokušavate izbjeći.

Koristite odgovarajuće četke za šminku

Za pravilno nanošenje šminke potrebne su i kvalitetne četke. Koristite sintetičke četke za nanošenje hidratantnih krema i primijetiti ćete da tako krema traje duže i sprečava masan izgled.

Bronzer

Svi izgledaju bolje kada dodaju malo topline svojoj boji kože, a zlatni ten može učiniti i čuda za naše samopouzdanje. Dodajte vašoj koži fluorescentni sjaj koji će vaš ten učiniti nijansom ili dvije tamnijim.

Vodootporna maskara

Bez obzira na to je li vam vruće ili idete na putovanje ili na more,  ovog ljeta, umjesto svoje uobičajene maskare koristite vodootpornu verziju.

Uklonite sjaj sa T-zone

T-zona je izraz poznat svakoj ženi, a riječ je o području oko usana, brade, nosa i čela, koje je najčešće  mnogo masniji od ostatka lica. Ova zona predstavlja problem i zimi, a u ljetnim mjesecima još je naglašeniji.

Kako biste se riješili ovog neželjenog sjaja koristite puder u kamenu za uklanjanje viška ulja.