Sedmični horoskop donosi promjene i nove izazove

Ova sedmica će donijeti naznaku većih promjena i inovacija, a svi će biti barem u nekoj mjeri spremni preuzeti rizike ili se upustiti u nove izazove.

Prevladavat će dobri međuljudski odnosi ali uz uvjet da, bez obzira na to o kojem se životnom polju radi, pokažemo drugima kako nismo sebični i usmjereni jedino vlastitim ciljevima. Oni od vas koji priželjkuju poslovne promjene, trebali bi se ozbiljnije pokrenuti nakon srijede jer ćemo tada puno lakše utjecati na druge ljude i njihovo razmišljanje. Vikend iskoristite za one aktivnosti koje vas zabavljaju i opuštaju, a poslom se bavite samo ako imate previše zaostataka.

OVAN (21.03. – 19.04.)
Sedmica je idealana za opuštene razgovore i druženje sa dragim osobama ali i onim koje niste vidjeli duže vremena. Bit ćete jako opušteni, društveni i spremni saslušati sve što drugi govore. Moći ćete druge razveseliti čak i u situacijama koje su doista tužne ili teške. Kada je u pitanju ljubavno polje, zračit ćete posebnom vrstom energije i biti karizmatični a ujedno fizički vrlo privlačni osobama suprotnog spola. Tako će neki od vas uživati u flertu koji može voditi tajnoj avanturi, drugi će riješiti postojeće probleme u odnosu i konačno se osloboditi napetosti, dok će oni slobodni sigurno upoznati zanimljivu osobu kojoj će posvetiti svu svoju pažnju. Osim što ćete imati sreće u ljubavi, pratit će vas povoljne okolnosti u svemu što je povezano uz novac i darove. Ako planirate poslovne promjene, morat ćete uložiti nešto više truda da bi dobili ono što želite ali ćete ciljeve ostvariti uglavnom uz nešto više komunikacije. Pokažite drugima koliko su vam bitni. Najbolji dan u sedmici je petak.

BIK (20.04. – 20.05.)
Imat ćete više razumijevanja nego inače za sve one osobe koje su sklone pretjerivanju i negativno gledaju na budućnost. Lako ćete se snalaziti u različitim razgovorima, a ako dozvolite da vas intuicija vodi u svim situacijama povezanim uz romantiku i putovanja, sigurno ćete ostvariti zanimljiv napredak. Ova sedmica nosi jako velik potencijal za duhovni rast na svim životnim poljima a svojim ćete entuzijazmom i dobrom voljom uljepšati svijet oko sebe. U drugoj polovini sedmice ćete dosta promijeniti svoj nastup prema nekom od kolega, pojavit će se potreba za sigurnošću, a ta će vam osoba predstavljati stabilnost, te ulijevati povjerenje. Ukoliko radite u timu ili vas očekuje prezentacija pred većim brojem ljudi, nemojte previše računati na sreću nego se dobro pripremite za različite ishode. Za vikend ćete biti emotivno stabilni i vrlo smireni, pa je tako period od petka navečer idealan za kompleksne razgovore ili pomirenja. Najbolji dani u sedmici su utorak, četvrtak i nedjelja.

BLIZANCI (21.05 – 20.06.)
Radna sedmica će vam osigurati optimizam, darežljivost od strane okoline, dobru sreću i još bolje vijesti. Instinkti vas neće razočarati iako ćete dosta teško procijeniti sve one situacije koje se tiču vas samih i problema koje ne možete riješiti dulje vremena. Bit ćete orijentirani na budućnost i pozitivno ćete razmišljati pa ne čudi to što ćete biti omiljeni u društvu. Drugi će vas rado saslušati i pokazati razumijevanje a lako ćete sklapati i nova poznanstva. Slobodno isplanirajte putovanjem a ako imate dovoljno dugačak godišnji odmor, razmotrite mjesta koja su dosta udaljena i egzotična. Kraj sedmice donosi harmoniju u sve međuljudske odnose pa će tako i oni od vas koji su vrlo sramežljivi odjednom postati pričljivi i otvoreni. Pravo je vrijeme da nekom ko vam je drag jasno date do znanja koliko vam znači i što na njemu smatrate posebnim. Vikend je idealan za romantične večere i prosidbe jer ćete biti vrlo emotivni a istovremeno kreativni. Najbolji dani u sedmici su ponedjeljak i utorak.

RAK (21.06. – 21.07.)
U svemu ćete vidjeti širu sliku i moći predvidjeti potencijalne ishode. Osim što ćete odlično percipirati ljude i situacije u kojima se nađete, istovremeno nećete dozvoliti da vam sitnice i druge osobe skreću pozornost sa onoga što je bitno. Iskoristite sedmicu da bi svoje ideje i teorije podijelili sa što više ljudi jer ćete komunicirati na privlačan i razumljiv način. Oni od vas koji se duže vremena bave istim poslom mogli bi sve smatrati dosadnim pa iz želje za novim uzbuđenjima namjerno potencirati situacije koje će uznemiriti ostale ili reći nešto što će dosta uzdrmati nekoga od kolega. Budite oprezni kako ne bi pretjerali i došli na glas kao zlobna osoba, radije tu energiju usmjerite stjecanju novih znanja ili se okrenite fizičkim aktivnostima. Osim toga, ostali će odnosi biti ugodni i bez stresa a kraj sedmice je odličan za pregovore sa članovima obitelji i za rješavanje imovinskih pitanja. Tokomsedmice obavite sve što morate da bi vikend iskoristili za odmor. Najbolji dan u sedmici je srijeda.

LAV (22.07. – 22.08.)
Već će vas početkom sedmice pratiti osjećaj nesigurnosti. Osim što ćete sumnjati u druge osobe i sve one situacije sa kojima se ranije niste susreli, mogući su problemi sa vlastitim identitetom i česte promjene raspoloženja. Teško ćete moći procijeniti ljude iz okoline pa tako nećete moći odrediti što ko misli i osjeća a bez obzira na sve to, možete izbjeći probleme i ostvariti ciljeve ali uz uvjet da nikome ništa ne namećete. Od srijede će situacija biti puno bolja pa ćete lakše formulirati nove ideje i moći ih bolje pojasniti a sigurno ćete dobiti i pomoć koja će vam eventualno biti potrebna. U privatnom životu krajem sedmice očekujte nekoliko naglih promjena koje će vam pokazati da stvari nisu onakve kakvima se čine. Ako smatrate da nekome više ne možete vjerovati, sigurno ćete biti u pravu. U ljubavi budite strpljivi jer ćete teško dobiti povratne informacije a oni od vas koji čekaju odgovor od voljene osobe ne trebaju ništa forsirati niti naglašavati. Najbolji dan u sedmici je subota.

DJEVICA (23.08.- 22.09.)
Bit ćete u svakom smislu jako privlačni pa ćete većinu sedmice biti u centru pozornosti. Lako ćete komunicirati sa drugima i ne trebate se bojati povratnih informacija jer ćete, čak i u onim situacijama kad ćete smatrati da ste pretjerali, zapravo druge impresionirati ili ih uvjeriti u nešto što vam je bitno. Iskoristite ovaj utjecaj da bi ostvarili poslovne ciljeve i riješili sva ona pitanja koja su kompleksna te zahtijevaju odobrenje većeg broja osoba. Niko vas neće smatrati prijetnjom niti će drugi sumnjati u vaše sposobnosti pa ćete lako doći do novih prilika od kojih će dobar dio nositi potencijal za bolju zaradu. Neverbalnom ćete komunikacijom ostavljati dojam jako stabilne osobe koja je prepuna vrlina i želje za novim izazovima a upravo bi ovo posljednje nekoga moglo navesti na flert i ideju da ćete se upustiti u ljubavnu avanturu. Ukoliko se već nalazite u odnosu, dobro razmislite o onom što bi mogli izgubiti ako popustite pred kratkim i zabranjenim užitkom. Najbolji dani u sedmici su petak i nedjelja.

VAGA (23.09.-22.10.)
Ušli ste u period u kojem ćete konačno uživati u dobroj karmi koju ste stekli na temelju prijašnjih poteza i marljivog rada. Čitava sedmica će biti ispunjen pozitivnim dešavanjima koja će vam stalno donositi ljubav, novac, sreću i uspjeh. Nećete se morati posebno truditi da bi ostvarili dnevne ciljeve, a na poslu ćete sigurno imati manje obaveza nego inače pa ćete biti opušteniji i odmorniji. Sad ste periodu kada bi trebali više pozornosti posvetiti onim aktivnostima koje ne donose profit nego zadovoljstvo, te osobama koje smatrate da ste u posljednje vrijeme zanemarili. Ukoliko ste u ljubavi slobodni, privlačit ćete u svoj život pametne i u svakom smislu kvalitetne osobe, ali bi se problem mogao pojaviti ako se odbijate otvoriti jer se bojite da će se ponoviti negativna iskustva iz prošlosti. Četvrtak i petak iskoristite za dokazivanje pred drugima ali i za razne debate, prodaju, cjenkanje i pregovaranje. Fokusirajte se na ono što želite a ne na ono što ne želite. Najbolji dan u sedmici je petak.

ŠKORPION (23.10.-21.11.)
Moći ćete sebi jasno vizualizirati budućnost, a to će vam pomoći da stanete na noge i konačno odaberete put koji vodi realizaciji dugoročnih ciljeva. Obzirom da će vam stalno pristizati nove informacije, slobodno vrijeme obavezno iskoristite za detaljno razmišljanje o svemu što se dešava jer ćete ih jedino tako moći u potpunosti razumjeti te potom iskoristiti na najbolji mogući način. Bit ćete jako uspješni u raznim vrstama komunikacije, lako ćete prihvaćati tuđe kritike ali i ideje koje ćete onda sigurno i unaprijediti. Nije loše napomenuti da je sedmica idealana za polaganje ispita i za razgovore povezane uz novi posao ili veću plaću. Nećete imati previše vremena za privatan život pa bi se voljena osoba mogla osjećati izostavljenom, osobito ako ste kraće vrijeme u odnosu. Pokušajte to nadoknaditi preko vikenda kad ćete biti u dodiru sa svojim emocijama i intuitivno reći prave riječi u pravo vrijeme. Najbolji dani u sedmici su utorak, četvrtak i nedjelja.

STRIJELAC (22.11.-21.12.)
Ovaj sedmica je idealana za opuštanje, kreativne zadatke i komunikaciju. Svojim ćete riječima pomoći drugima da se bolje osjećaju i umiriti ih u teškim trenucima. Sva će vam osjetila biti izoštrena pa ćete spontano prikupljati različite informacije i moći predvidjeti što će drugi napraviti čak i prije nego što sami donesu odluku. Dio će se vas naći u situaciji u kojoj će igrom slučaja pomoći osobi sa kojom inače nisu u dobrim odnosima a upravo će to dovesti do novog, vjerojatno poslovnog, savezništva. Iako ćete cijelu sedmicu spajati druge ljude i ohrabrivati ih na suradnju, najveći vas uspjeh očekuje u četvrtak kad ćete pomoći drugima da riješe nesuglasice i konačno sruše barijere koje su ih činile nesretnima. Nemojte se ustručavati zatražiti pomoć i usluge a posebnu pažnju posvetite pregovorima i investicijama jer ćete biti odlični u svemu što uključuje novac odnosno bilo kakve brojeve a pritom ćete odmah pronaći rješenja kojim će svi biti oduševljeni. Najbolji dan u sedmici je utorak.

JARAC (22.12.-20.01.)
Oni od vas koji se nalaze u braku ili dužoj ljubavnoj vezi, već će u ponedjeljak imati priliku za unaprijediti taj odnos dok će oni slobodni sigurno razviti simpatije prema osobi koja im je karakterno vrlo slična. Bez obzira na to u koju kategoriju spadate, sigurno ćete se prepustiti romantici a to bi moglo, ukoliko jasno ne odvojite privatan život od obaveza, stvoriti poslovne probleme. Nemojte se zavaravati misleći kako ćete moći raditi više stvari istovremeno jer bi samo mogli pogriješiti i prikazati se u pogrešnom svjetlu. Uvijek se koncentrirajte samo na ono što radite u određenom trenutku, klonite se distrakcija i nemojte praviti previše duge pauze. Muški će pripadnici znaka sredinom sedmice upoznati specifičnu žensku osobu koja će biti jako fokusirana na karijeru te ih motivirati na nova poslovne izazove. Bez obzira na to što će ta osoba biti na vašoj strani, mogući su problemi sa komunikacijom i borbe moći. Budite pozitivni i spremni na kompromis. Najbolji dan u sedmici je petak.

VODENJAK (21.01.-19.02.)
Period od ponedjeljka do četvrtka garantira dobro raspoloženje, optimizam i pregršt ljubavi. Drugi će vas vidjeti kao privlačnu i stabilnu osobu, posebno u novim i kriznim situacijama u kojima ćete pokazati da ste opušteni, a istovremeno svjesni ograničenja i spremni poduzeti hrabre korake. U idealnom ste periodu za odlazak na spojeve ali i za rješavanje starih sukoba ili raščišćavanje nesporazuma. Sreća koja će vas pratiti u ljubavi sigurno će se barem djelomično odraziti i na ostala životna polja. Možete očekivati i darove, povišicu na poslu te mnoštvo komplimenata na račun svoga rada i razmišljanja. Krajem sedmice, posebno u petak, ćete biti iznimno uvjerljivi i lako utjecati na tuđe razmišljanje. Moći ćete predvidjeti bilo kakve nezgodne situacije pa ćete ih sa lakoćom izbjegavati. Ukoliko planirate putovanje ili dio vikenda mislite posvetiti istraživanjima, sigurno ćete otkriti zanimljivu tajnu i u isto vrijeme dovesti u pitanje nečiju pogrešnu odluku. Najbolji dan u sedmici je subota.

RIBE (20.02.-20.03.)
Početkom sedmice budite oprezni. Naime, bit ćete vrlo osjetljivi na tuđu energiju pa bi se trebali kloniti negativnih i agresivnih osoba. Nemojte preuzimati tuđe obrasce ponašanja niti se pod svaku cijenu prilagođavati mišljenju osoba koje smatrate autoritetima. Drugi će uživati u vašem društvu a imat ćete nekoliko prilika za shvatiti ko vam je pravi prijatelj. U dobrom ste periodu za sve aktivnosti koje su povezane uz umjetnost i kreativan rad. Nemojte ignorisati svoju intuiciju niti nove ideje kojih će najviše biti sredinom sedmice, slobodno razmišljajte naglas i otvoreno recite svoju viziju budućnosti. U petak vas većinu očekuje odlična radna atmosfera i dobri međuljudski odnosi. Stresa neće biti a rijetko će vas što moći izbaciti iz takta pa se potrudite riješiti bilo kakve zaostatke ili se posvetite poslovima koje inače izbjegavate. Vikend iskoristite za druženje sa obitelji i prijateljima, tako ćete napuniti baterije za sljedeću sedmicu i osjećati se bolje nego ikada. Najbolji dan u sedmici je nedjelja, piše tarot-horoskop.