Sjećanje na legende i igmanske heroje Čedomira Domuza i Smaju Somu

Na današnji dan prije 28 godina poginuo je Zlatni ljiljan Čedomir Domuz, a danas će mu na mjestu na kojem je ukopan biti odana počast.

Udruženje za očuvanje lika i djela Čedomira Domuza „Grom u njedrima Igmana“ te Udruženje „Zlatni ljiljani općine Hadžići“ povodom 28. godišnjice od pogibije Smaje Some i Čedomira Domuza, organizuje simbolično obilježavanje na spomen-parku Brezovača (Udaljeno 7 kilometara od Hadžića, podnožje planine Igman).

Prema programu obilježavanja u 09:30 na Šehidskom mezarju Kahrimani bit će organizirano odavanje počasti Smaji Somi, najstarijem borcu Armije RBiH, a u 10:00 na Spomen obilježju Brezovača, odavanje počasti heroju Armije RBiH i nositelju policijeske značke te zlatnom ljiljanu Čedomiru Domuzu.

Pamti se da je najstariji borac Igmana jurišao rame uz rame uz mlade borce i da je volio Bosnu više od sebe. Komandir Čedomir Domuz – Bato, vuk s Igmana, nosilac je najvećeg ratnog priznanja “Zlatnog ljiljana”, “Policijske medalje za hrabrost” i “Ordena zlatnog grba s mačevima”.