Sunčano vrijeme uz malu oblačnost, temperature i do 35 stepeni

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, prenosi Federalni hidrometeorološki zaovod.

Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u centralnim i istočnim područjim se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Do kraja dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima Bosne. Lokalno je moguća i pojava grada. U Hercegovini bez padavina. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, u Hercegovini slab do umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna od 26 do 32, na jugu i sjeveru do 35 stupnjeva.

U Sarajevu je danas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 31 stupanj.

U Bosni će u nedjelju biti umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, ponegdje u sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima sa kišom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stupanj.

Za ponedjeljak je najavljeno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinam i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 31 stupanj.

U utorak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, bez padavina. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 stupanj.