TikTok otkrio fond od 200 miliona dolara za plaćanje kreatorima sadržaja

TikTok, jedna od trenutno najpopularnijih aplikacija, odlučila je otvoriti fond u vrijednosti od 200 miliona eura, koji bi trebao zadržati najbolje korisnike i privući nove, što predstavlja veliki korak za ovu brzo rastuću kompaniju.

TikTok planira u svom novom programu pomoći i podržati ambiciozne kreativce koji traže mogućnost za poticanje prihoda za život putem svog inovativnog sadržaja.

Kompanija koja stoji iza TikToka, počet će distribuirati novac kasnije tokom ove godine, a ovo je jedan od načina na koji njihovi korisnici mogu zaraditi novac na aplikaciji. Prije su korisnici mogli unovčiti samo žive snimke ili reklamiranje tuđih brendova, piše CNN.

Korisnici koji žele zaraditi od TikToka moraju biti stariji od 18 godina, živjeti u SAD-u i dosljedno objavljivati originalne video snimke koje su u skladu s TikTok pravilima i smjernicama. Kandidati će se moći prijaviti za ulazak u program od narednog mjeseca, ali još nije poznato koliko će korisnika TikTok prihvatiti i koliko će oni novca dobivati.

TikTok se trenutno suočava s višestrukim napadima, uključujući i moguću zabranu u SAD-u zbog kineskog vlasništva nad aplikacijom, jer to predstavlja potencijalni sigurnosni rizik. Ove sedmice su najavili da planiraju otvoriti 100.000 radnih mjesta u Sjedinjenim Američkim Državama u sljedeće tri godine.

Očigledno je da se TikTok želi pozicionirati visoko uz Facebook, Instagram i druge popularne mreže.