Tužna povorka ispred zgrade Vlade FBiH: Ispraćaj ministra Bukvarevića

Ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu upriličen ispraćaj federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića, koji je jučer preminuo na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

U subotu će biti održana dženaza u Tuzli. U subotu će biti održane i dvije komemoracije. Jedna u Sarajevu u zgradi Parlamneta FBiH, a druga u TUzli u BKC-u 15 sati.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević preminuo je jučer 29. jula na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Ministar Bukvarević je 22.7.2020. godine hospitaliziran usljed pogoršanja zdravstvenog stanja nakon što je bio pozitivan na koronavirus.

Foto: Patria
Foto: Patria

Članovi Udruženja “Crni labudovi” na svojoj Facebook stranici oprostili su se od federalnog ministra za boračka pitanja Salke Bukvarevića.

“Nažalost i danas smo svjedočili činjenici da u Bosni i Hercegovini velike ljude ljude počnu cijeniti tek kada umru jer tada shvate kakvi su insani živjeli u njihovoj blizini.Crni labudovi će “svog ministra” pamtiti kao velikog insana, istinskog patriotu i vrijednog borca za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Bio je naša velika i iskrena podrška svih ovih godina… Molimo Gospodara svjetova da mu se smiluje i uvede ga u dzennet firdevs a porodici podari sabur”, napisali su, između ostalog, iz Udruženja.