U Istočnom Sarajevu sutra svečano otvorenje Zavoda za izvršavanje kaznenih sankcija BiH

Zavod za izvršavanje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine u Istočnom Sarajevu bit će otvoren sutra, saopšteno je na zvaničnoj stranici Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine

Ministarstvo pravde BiH će 22.07.2020. godine upriličiti svečano otvaranje Zavoda za izvršavanje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine.

Radi epidemiološke situacije izazvene pojavom i širenjem korona virusa, uz konsultacije i preporuke kriznih štabova, kao i međunarodnih partnera donatora i kreditora koji su pomogli izgradnju prvog državnog zatvora, svečanoj ceremoniji će moći nazočiti ograničeni broj zvanica, kao i medija.

U cilju sprečavanja širenja bolesti izazvene korona virusom (Covid 19) Ministarstvo pravde BiH će pozvati samo predstavnike javnih radio-televizijskih sistema u Bosni i Hercegovini, te javne novinske agencije od kojih će ostali mediji moći preuzeti materijale sa svečane ceremonije otvaranja Zavoda za izvršavanje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine.