Video/ Demonstracije u Beogradu: Hiljade okupljenih protiv policijskog sata, bačen i suzavac

Demonstranti koji su se okupili ispred Skupštine Srbije nezadovoljni ponovnim uvođenjem policijskog časa u Beogradu zbog ponovnog širenja koronavirusa, probili su vrata parlamenta i ušli u zgradu, ali ih je žandarmerija ubrzo zaustavila i izbacila napolje.

Među demonstrantima su i studenti koji su se okupili u velikom broju. Saobraćaj je blokiran u širem dijelu oko Skupštine Srbije. Okupljena masa uzvikuje i “Ne damo Kosovo”,”Izdaja”, “Stop migrantima”. Iz nekoliko gradova krenuli su autobusi sa građanima koji se žele priključiti demonstracijama.

Oko 22.35 grupa demonstranata ušla je u hol Doma Narodne Skupštine na čelu sa samostalnim poslanikom Srđanom Nogom. Građani su ponovo pokušali upad bacajući baklje i limenke nakon čega je policija odgovorila suzavcem.

Glavni motiv skupa jeste najava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će od petka u 18.00 do ponedjeljka u 5.00 biti uveden policijski čas zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Još nije poznato da li će se policijski sat odnositi samo na Beograd ili cijelu Srbiju.

Nažalost napadi na novinare nisu izostali.