Sarajevska sehara
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Sarajevskasehara.com » Vojvodić o Olimpiku: Možemo biti bitan faktor u Premijer ligi BiH
Nogomet Sport

Vojvodić o Olimpiku: Možemo biti bitan faktor u Premijer ligi BiH

Fudbaleri Olimpika novu sezonu otvorit će gostovanjem kod ekipe mostarskog Zrinjskog, piše Sport1.

Povratnici u Premijer ligu BiH će tako u goste jednoj od najboljih ekipa u državi, a u najavi utakmice Darko Vojvodić, koji je zimus preuzeo kormilo ekipe sa Otoke, govorio je o klubu.

Svakako da smo prije početka sezone željeli da čujemo mišljenje o tome kako je prošao pripremni period, očekivanja od prvog duela u Mostaru, ali i mišljenje o svim bitnim temama za početak prvenstva u Premijer ligi BiH.

Pripreme su završene, kreće Premijer liga BiH. Kako biste ocijenili prethodni period?

“Moram reći da smo obavili zasita sjajne pripreme. Na Vlašiću smo imali sjajne uslove, momci su sjajno radili i koristim priliku da im se zahvalim. Pokazali su visok stepen profesionalizma, odlično su se ponašali i ako nastavimo u tom ritmu mislim da smo na dobrom putu da ove godine budemo bitan faktor u Premijer ligi BiH”

Prvo kolo donosi vam gostovanje u Mostaru. Kakva su vaša očekivanja?

“Mi nismo neko ko može prijetiti Zrinjskom. Oni su višestruki prvaci Bosne i Hercegovine, ozbiljna ekipa, ozbiljni igrači i trener. Ali ako me pitate plašimo li ih se, odgovorno vam kažem niti jednog momenta ih se ne plašimo.”

COVID-19 je bukvalno pomeo svijet, pa samim tim i sport. Liga počinje, ali će se igrati bez gledalaca, sa dosta restriktivnih mjera. Kakvo je vaše mišljenje o cjelokupnoj situaciji?

“Sve je nekako novo i iskreno za mene nema smisla. Igranje bez publike, nije igranje. Igranje sa ovim nekim mjerama, više me podsjeća na moranje, nego na zadovoljstvo koje budi fudbal u nama. Igranje pod nadzorom gasi emociju, a znamo da je fudbal igra emocija. Pomalo nas pretvaraju u robote, što generalno nije dobro. Nadam se da će se vrlo brzo pronaći vakcina i da ćemo se svi vrlo brzo vratiti izvornom fudbalu, a to je: navijači na tribinama, a fudbaleri i treneri na terenu.”

Šta je konkretan cilj Olimpika u novoj sezoni?

“Naš prvenstveni cilj je opstanak i stabilizacija kluba. Jako je teško kad dođete iz nižeg ranga zadržati premijerligaški status. Bit će uspona i padova, pa će nam trebati strpljenja. Bojim se ako ne budemo imali strpljenja, da ćemo srljati iz greške u grešku. Jednostavno svi zajendo u klubu moramo biti strpljivi. Liga je zahtjevna i sa par dobrih rezultata, možete biti gore, ali i sa par loših možete biti na dnu tabele.”

Koga vidite kao favorite za osvajanje prvenstva?

“U našoj ligi favoriti su uvijek znani. To je svakako Sarajevo koje je odbranilo titulu, Željezničar koji ima dobru ekipu, Zrinjski koji je uvijek sjajan. Tu je i Borac koji je čini mi se nikad jači u svakom pogledu. Dodao bih još i Široki Brijeg i Tuzla City, koji su preboljeli “dječije bolesti” i mislim da su zreli za nešto više, posebno Tuzla City, rekao je na kraju razgovora Vojvodić.”

Povezani članci