Čerkez pohvalio odluku organizatora SFF-a: Čestitke na hrabrosti

Zbog trenutne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini, Sarajevo Film Festival održat će se ove godine online, a ovu odluku pohvalio je i Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva.

Povodom odluke da se ovogodišnji Sarajevo film festival održi online, pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez oglasio se putem svog Facebook profila, čestitajući organizatorima na ovakvoj, prema njegovim riječima, hrabroj odluci.

Status Gorana Čerkeza prenosimo u cijelosti:

Takvi smo mi, uvijek spremni da osuđujemo, javno negodujemo, a da pri tome ne razpolažemo svim informacijama.

Već duži vremenski period, odgovorni ljudi na čelu sa Mirom Purivatrom, rade sa epidemiolozima i drugim stručnjacima na organizaciji SFF-a u ovakvim okolnostima.

Poštujući dogovore, trenutnu epidemiološku situaciju i preporuku struke, kao ozbiljnje i odgovorne osobe danas su, sasvim sigurno, donijeli najtežu odluku u istoriji SFF-a- da se odrzi online, bez publike. Ne zaboravimo da ni rat nije zaustavio ovaj, najvrijedniji kulturni i ekonomski događaj, važan za cijelu BiH.

Čestitke na hrabrosti, zdravom rezonovanju i odgovornoj odluci cijeloj ekipi na čelu sa Mirom Purivatrom, čestitke epidemiolozima i svim drugim profesionalcima na uloženim naporima da se festival održi.

Žao mi je što je, otkazan jedan ovakav kulturni i ekonomski projekat
Čekalo se do posljednjeg trena ali epidemiološka situacija, nije dozvolila održavanje SFF -a

Zato, uživajmo u nekoj novoj formi SFF-a, koja će, ne sumnjam, biti podjednako kvalitetna, napisao je Čerkez na Facebooku.

Foto: Facebook/Oslobođenje
Foto: Facebook/Oslobođenje