Fata Orlović doživjela moždani udar

Nana Fata Orlović doživjela je moždani udar i od jučer popodne nalazi se na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Ovu informaciju za portal Faktor potvrdila je njena kćerka Hurija Karić iz Srebrenika.

“Prije pet, šest dana osjećala se loše, a jučer ujutro stanje joj se pogoršalo. Ljekari nisu sigurni kada je moždani udar nastupio. Bila je u dubokoj komi. Radili su joj CT glave, a lijeva ruka i noga su joj bili oduzeti. Sada joj je stanje stabilno, a ona je komunikativna. Danas su je uspjeli podići iz kreveta, sjedila je. Ljekari, nakon CT nalaza, kazali su da nema puno ožiljaka”, kazala je Karić.

Hurija dodaje kako je njena majka iz Konjević Polja u Srebrenik kod nje došla preksinoć, ali se jučer ujutro požalila da se loše osjeća.

“Žalila se na malaksalost i govorila je kako joj se spava. Majka godinama ima problema sa visokim krvnim pritiskom, a na inzulinu je već 20 godina. Odmah smo pozvali ljekare i ubrzo je sanitetskim vozilom prevezana u UKC Tuzla”, ispričala je Hurija Karić za Faktor.

Podsjetimo, nana Fata Orlović, koja je istinska bosanska heroina, vodi višedecenijsku borbu sa vlastima u entitetu Republika Srpska da se iz njene avlije izmjesti nelegalno izgrađena pravoslavna crkva. Nakon dobijene pravne bitke na Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, uklanjanje crkve bilo je najavljeno za 1. april, ali je odgođeno zbog pandemije koronavirusa.