FK Sarajevo saznao prvog protivnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Novi-stari prvak BiH s Koševa danas je nakon održanog žrijeba prvog pretkola Lige prvaka saznao  ime prve prepreke na evropskom putu.

Aktuelni prvak BiH je bio nosioc i za potencijalne rivale je imao ekipe: Fola Esch iz Luksemburga, Connah’s Quay iz Velsa te Europu (Gibraltar).

Žrijeb u Nyonu je bordo timu za rivala dodijelio ekipu Connah’s Quay. Nema sumnje da je naš predstavnik u dobroj poziciji i da ima velike šanse za prolaz, ali to tek treba da potvrdi na terenu. Inale, Velšani su formalno domaćini u meču.

U kvalifikacijama se, podsjetimo, igra samo jedna utakmica, a prvo kolo igra se 18. i 19. avgusta. Naknadno će biti utvrđeno mjesto odigravanja mečeva.

Inače, već sutra je žrijeb parova za drugo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, takođe u Nyonu od 12 sati, gdje će Bordo tim saznati potencijalnog rivala, prenosi SportSport.

Parovi: Ferencvaros – Đurgarden, Seltik – Rejkjavik, Legija – Linfield/Drita, Šerif Tiraspol – Fola, Konahs – Sarajevo, Crvena zvezda – Evropa FC, Budućnost Podgorica – Ludogorets, Ararat-Armenia – Omonija, Floriana – Kluž, Makabi Tel Aviv – Riga, Karabag – Sileks, Dinamo Tbilisi – KF Tirana,  Dinamo Brest – Astana, Molde FK – KuPS, Flora Tallin – Suduva, Celje – Dundalk,  KI Klaksvik – Slovan Bratislava.