Foto/ Bosanski ćilim kao prepoznatljivi simbol najvećeg filmskog festivala u Jugoistočnoj Evropi postavljen ispred Narodnog pozorišta

Na prošlogodišnjem jubilarnom 25. Sarajevo Film Festivalu, predstavljen je novi crveni tepih kao spoj tradicionalnog i savremenog, inspirisan i napravljen poštovanjem i ljubavlju prema Sarajevu, Festivalu, našoj publici i filmskoj umjetnosti.

U saradnji i pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i gradonačelnika Abdulaha Skake, prepoznatljivi simbol najvećeg filmskog festivala u Jugoistočnoj Evropi, je i ove godine postavljen ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

“Bosanski ćilim ispred Narodnog pozorišta u ovom trenutku šalje snažnu poruku u svijet. Simbolizira zajednički uspjeh, ali i putokaz za budućnost. Danas, u uslovima koje diktira prisustvo koronavirusa zbog kojeg je cijeli SFF orjentisan na online izdanje, taj nam je motiv potrebniji više nego ikad”, istakao je gradonačelnik.

Festival počinje svjetskom premijerom filma “Koncentriši se, baba” Pjera Žalice u petak, 14. augusta. Gledaoci iz cijele Bosne i Hercegovine i regije će sve filmske programe moći pratiti na online platformi ondemand.sff.ba.