Foto/ Jako nevrijeme pogodilo Sarajevo: Obilne padavine za kratko vrijeme poplavile ulice grada

Jako nevrijeme pogodilo je danas u popodnevnim satim glavni grad Bosne i Hercegovine. 

Obilne padavine prouzrokovale su kratke poplave na ulicama Sarajeva, a uz to puhao je i jak vjetar. Još uvijek nema informacija o eventualnoj šteti.

Kako je napisao meteorolog Nedim Sladić jutros, vremenske prilike nad Bosnom i Hercegovinom su izrazito nestabilne.

Budući da se po visini sjevernije od nas premješta visinska dolina bogata vlažnim zrakom, a u prizemlju vidljiva je prostrana linija nestabilnosti u polju sniženog atmosferskog pritiska.

Budući da će strujanje veći dio dana biti zapadno, zadržava se topla zračna masa nad našim prostorom, no prema kraju dana pristizat će malo svježijeg zraka sa sjeverozapada kako se dolina bude približavala našim područjima. To su uslovi u kojima su padavine na sjeveru Bosne često izraženije i obilnije“, napisao je Sladić na svom Instagram profilu.

Federalni hidrometeorološki zavod jutros je za danas najavio da će “preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 25 do 31 stepeni“.