Foto/ Predstavljeni kandidati “Četvorke” za načelnike na lokalnim izborima

Kandidati za načelnike Naše stranke, Naroda i Pravde, Socijaldemokratske partije BiH i Nezavisne bosanskohercegovačke liste predstavljeni su danas u Sarajevu.

Osim toga potpisana je i prva zajednička izjava kandidata za načelnike Četvorke.

Kandidati za načelnike su: Adnan Delić za Novi Grad (nestranački, prijedlog Nip-a), Enes Kazić (Hadžići, Nip), Ibrahim Hadžibajrić (Stari Grad, NBL), Amar Dovadžija (Ilijaš, Nip), Elvedin Tatarević (Trnovo, SDP), Nermin Muzur (Ilidža, Nip), Dženan Brkanić (Vogošća, Nip), Hasan Tanović (Novo Sarajevo, nestranački), Srđan Mandić (Centar, Naša stranka).

Kako je istakao aktuelni načelnik Starog Grada i kandidat na narednim izborima Ibrahim Hadžibajrić nije bilo problema u kreiranju programa.

Nismo imali nikakvih problema u zajedničkom programu i nadamo se da ćemo kao načelnici ispoštovati i sve uraditi”, kazao je Hadžibajrić.

Srđan Mandić, kandidat četvorke za načelnika Općine Centar rekao je da će se zajedničkim snagama boriti za europsko Sarajevo, te da ovaj grad postane metropola.

Mi smo u našoj izjavi kazali da ćemo se boriti da Sarajevo postane EU metropola – iz drugih partija su pitali ‘kako to Sarajevo nije metropola’. E pa, nažalost nije, taj je status izgubilo. Bio sam član vlade Edina Forte i bez tog iskustva nisam siguran da bih stajao ovdje ispred vas. Pred nama su vjerovatno teži izbori u smislu pandemije, ali čini mi se da građani nikada neće imati lakši izbor. Pokazali smo da Sarajevo može postati EU metropola“, kazao je Mandić.

Vezani tekst:

Šta sadrži zajednička izjava devet kandidata Četvorke za načelnike u KS

Adnan Delić, kandidat za načelnika Novog Grada kazao je da će iskoristiti znanje iz realnog sektora za rad u javnom sektoru.

Na poziciju načelnika dolazim kao osoba iz realnog sektora. Iskoristit ću svoje znanje i iskustvo da ga prenesem u javni sektor. Želim da dam motiv svim mladim, čestitim i vrijednim ljudima da popravljamo ovu situaciju”, kazao je Delić.

Nermin Muzur, kandidat za načelnika Općine Ilidža kazao je da sigurno neće biti lako jer je ovo izuzetno teška utakmica.

Svaki od nas kandidata treba da poreda prioritete za svoju lokalnu zajednicu. Sigurno da neće biti lako, ovo je izuzetno teška utakmica jer napadamo – osim u Starom gradu – na trenutne načelnike. Pokazali smo da je moguće drugačije i jasno pokazati šta su to naši prioriteti. Mislim da je ovo historijski trenutak za Sarajevo i mislim da su se lokalne zajedmice zasitile tih starih kadrova i da žele one koji mogu ponuditi nove i konkretnije mjere“, kazao je Muzur.

Hasan Tanović, kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo, nije prisustvovao konferenciji jer zbog restriktivnih mjera ne može da vrati u državu.