Grad Sarajevo poklonio kombi vozilo Javnoj ustanovi Dom zdravlja Kantona Sarajevo

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevu, te većeg angažmana zdravstvenih radnika na zbrinjavanju i liječenju pacijenata zaraženih Covid-19 infekcijom, Grad Sarajevo poklanja putničko kombi vozilo Javnoj ustanovi Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva i dr. Muhamed Ahmić, generalni direktor Javne ustanove Dom Zdravlja KS tim povodom, potpisali su Ugovor o primopredaji sanitetskog vozila. Od početka pandemije, Grad Sarajevo u skladu sa svojim mogućnostima pruža svoj doprinos, pomoć i podršku kako bi se adekvatno poduzimale mjere prevencije i zaštite zdravlja stanovništva.

“Najveća ustanova u BiH koja provodi primarnu zdravstvenu zaštitu je Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Ljekari i medicinsko osoblje su naši heroji, uvijek u prvim borbenim redovima i na usluzi građanima. Neophodno je da imaju adekvatne uslove za rad kako bi na najbrži način reagirali, pomogli pacijentima i pružili usluge koje i zaslužuju”, kazao je Skaka i naglasio: “budimo odgovorni, slijedimo savjete zdravstvenih stručnjaka i nadležnih institucija“.

Dr. Muhamed Ahmić, generalni direktor Javne ustanove Dom Zdravlja KS, izrazio je zahvalnost Gradu Sarajevu i gradonačelniku i istakao važnost dobre tehničke opremljenosti kako bi se u svakom momentu adekvatno odgovorilo potrebama pacijenata.

“Za nas je ovo značajan poklon, jer će sanitetsko vozilo olakšati pristup pacijentima. Apeliramo na građane da se pridržavaju svih zaštitnih mjera, jer je zaista riječ o potpuno nepoznatoj bolesti sa kojom se medicina nikad prije nije susrela“, istakao je Ahmić.