Gradonačelnik Skaka: Ponosan sam na fotografije Salihamidžića iz Lisabona koje su obišle svijet

Nogometaši njemačkog prvaka Bayerna iz Minhena postali su novi klupski prvaci Evrope pobijedivši u finalu Lige prvaka u Lisabonu francuskog šampiona PSG-a.

Hasan Salihamidžić Braco je sa Bayernom sinoć postao prvak Evrope i po šesti put u historiji podigao pehar namijenjen najboljoj ekipi na Starom kontinentu. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uputio je čestitke Braci, ali i novim prvacima:

“Bivši bosanskohercegovački reprezentativac je na čelu jednog od najslavnijih klubova na svijetu. Ponosan sam na slike iz Lisabona koje su obišle svijet. Podizao je Braco pehar i kao igrač, a sada i kao sportski direktor minhenskog tima”, istakao je Skaka.

Hasan Salihamidžić je rođen 1. januara 1977. godine, a prve nogometne korake napravio je u Turbini. Nogometnu igru učio je i u Veležu, a u bogatoj karijeri prepunoj uspjeha kao igrač nastupao je u HSV-u, Bayernu, Juventusu i Wolfsburgu. Njemačkom prvaku ovo je šesta titula klupskog prvaka Evrope, a finale je odigrano sa višemjesečnim zakašnjenjem zbog pandemije koronavirusa i prvo je ikad odigrano bez publike.