Izdvojen milion KM za izgradnju bazena i SRC Dobrinja, te rekonstrukciju atletske staze u Vogošći

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić posjetio je danas općine Vogošća i Novi Grad, gdje je sa općinskim načelnicima potpisao sporazume o realizaciji dva infrastrukturna projekta.

Sa načelnikom Općine Novi Grad Sarajevo Semirom Efendićem potpisan je ugovor o sufinansiranju izgradnje bazena i sportsko – rekreacionog centra Dobrinja u iznosu od pola miliona KM, dok je u Vogošći, sa načelnikom Edinom Smajićem, dogovorena podrška rekonstrukciji atletske staze na stadionu „Hakija Mršo“, također vrijedna pola miliona KM.

Prema riječima ministra Alikadića, kvalitetna sportska infrastruktura je preduslov razvoja sporta u Kantonu Sarajevo.

“Ministarstvo kulture i sporta maksimalno ulaže u sportsku infrastrukturu na području našeg kantona. Radimo na tome da unaprijedimo već postojeće objekte, ali i podržimo izgradnju novih. Svaki kvalitetan projekt može računati na našu pomoć i drago mi je što smo u općinama pronašli ozbiljne i pouzdane partnere. Ono što je za mene posebno bitno jeste da se infrastruktura razvija ravnomjerno u svim općinama od Hadžića do Ilijaša, od Novog Grada do Vogošće. Pristup kvalitetnim sportskim sadržajima trebaju imati svi sportisti bez obzira iz koje općine dolaze. Cilj moj i Vlade KS jeste da svima pružimo jednake šanse kad je u pitanju treniranje i pripreme za takmičenja, te da svim građanima kantona osiguramo prostor za rekreaciju“, istakao je.

Nakon potpisivanja sporazuma, ministar Alikadić obišao je gradilišta u Novom Gradu i u Vogošći, te je najavio nastavak podrške kantona realizaciji oba projekta.