Izvršeno energetsko utopljavanje objekta srednje Elektrotehničke škole za energetiku

U okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj“ okončani su radovi na energetskom utopljavanju objekta srednje Elektrotehničke škole za energetiku na području općine Novo Sarajevo.

Pomenuti radovi su podrazumijevali postavljenje termoizolacije na stropovima i vanjskim zidovima, zamjenu fasadne stolarije, te mašinske radove na objektu ove srednje škole. Vrijednost radove je oko 550.000 KM.

Ovim projektom obuhvaćena je bila i OŠ „Kovačići“, te Željeznički školski centar za šta je ukupno za utopljavanje ove tri škole izdvojeno 1.300.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo izdvojila 300.000 KM, a preostali dio sredstava Vlada Kantona Sarajevo i Vlada Švedske. UNDP je bio zadužen za realizaciju građevinskih i mašinskih radova.

Elektrotehničku školu za energetiku obišao je i načelnik Općine Novo Sarajevo sa saradnicima.

Prethodnih godina izvršeno energetsko utopljavanje objekata još tri osnovne škole sa područja Općine Novo Sarajevo: „Hrasno“, „Čengić Vila I“ i „Malta“.

Projekat „Zeleni ekonomski razvoj“ implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) pod pokroviteljstvom Vlade Švedske, sa ciljem kreiranja povoljnog okruženja za investicije u energetsku efikasnost u Bosni i Hercegovini.