Jusuf Nurkić odao počast jednom od najvećih košarkaša BiH

Nakon sinoćnje utakmice prvog kruga Playoffa NBA lige u kojoj su košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili Los Angeles Lakerse rezultatom 100:93, pažnju medija privukao je Jusuf Nurkić koji se na konferenciji za medije pojavio u majici sa liljanima.

“Velike ljude koje je dala ova država, pa tako i velike sportiste i košarkaše, moramo čuvati od zaborava. U našim srcima i našim sjećanjima… Sabahudin Bilalović je prerano preselio, a bio je jedan od najvećih, najbolji strijelac na Evropskom prvenstvu teške i ratne 1993. godine, na kojem je naša reprezentacija postigla najbolji plasman u historiji. Specijalna majica je posvećena njemu. Sabahudin Dino Bilalović, 1960.-2003.”, napisao je Jusuf Nurkić na zvaničnoj Facebook stranici.

Reprezentativac BiH upisao je još jedan double-double učinak. Za 33 minute provedene na terenu postigao je 16 poena uz 15 skokova, čemu je dodao tri asistencije.

Pored pobjede Portland Blazersa, Orlando Magic je rezultatom 122:110 savladao Milwaukee Buckse, te tako poveo sa 1-0 u konferencijskom četvrtfinalu.