Koncert u doba korone: U Velikoj Britaniji održan koncert uz poštivanje fizičke distance

Nakon što su zbog pandemije koronavirusa širom svijeta odgođeni kocnerti i festivali, u Velikoj Britanije je u utorak navečer održan prvi koncert na kojem su se izvođači i posjetitelji pridržavali mjera fizičkog distanciranja.

Sam Fender nastupao je pred publikom u Newcastleu, a sudeći prema video zapisima s koncerta, svi su se pridržavali epidemioloških mjera.

Na koncertu je bilo 2.500 posjetitelja, a sjedili su na uzdignutim platformama koje su međusobno bile udaljene 2 metra kako bi se pridržavali mjera fizičkog distanciranja. Za njih je bila spremna prethodno naručena hrana i piće koju su konzumirali svaki na svojoj platformi.

I dok su pojedini bili oduševljeni ovim pristupom koji se uklapa u “novo normalno”, drugi su skeptični i kažu da ne žele sudjelovati u tome. Protivnici ovakvog načina održavanja koncerata navode da se na ovaj način ubija atmosfera te da na koncerte tog tipa neće odlaziti.

Kako je koncert izgledao, možete pogledati u video zapisu u nastavku.

I u Bosni i Hercegovini su otkazana mnoga muzička i kulturna dešavanja, a dio je prebačen na online platforme. Tako će se Sarajevo Film Festival održati online, u skladu sa epidemiološkim mjerama.