Liga prvaka: FK Sarajevo protiv Nomadsa u Cardiffu

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka Fudbalski klub Sarajevo igra protiv Nomadsa u Cardiffu. 

Prošle sezone, zahvaljujući sjajnim završetkom sezone i nekoliko vezanih kikseva osmostrukog uzastopnog prvaka, Connah’s Quay Nomads je osvojio titulu prvaka Velsa.

Sarajevo kao prvak BiH ima zagarantovanih 800.000 eura od UEFA-e za nastup u evropskim takmičenjima. Večerašnjom pobjedom FK Sarajevo može zaraditi i dodatnih 400.000 eura.

“Radili smo detaljnu analizu. Naš protivnik je tipična ostrvska ekipa, igraju sa dosta dugih lopti, dosta duela i morat ćemo biti oprezni na tim stvarima. Ipak se igra jedna utakmica, dosta toga se mora uraditi na terenu, ali siguran sam da će i jedna i druga ekipa biti motivisane i spremne za igru”, izjavio je trener Sarajeva Vinko Marinović pred današnji susret.

Zinedin Mustedanagić nije ni na terenu ni na klupi Sarajeva, a večeras ne igra ni Besim Šerbečić koji se povrijedio na sinočnjem treningu.

Nomads igra u formaciji 4-3-3: Brass – Holmes, Horan, Farquharson, Roberts – Edwards, Morris, Harrison – Curran, Wilde, Poole.

Sarajevo će igrati u formaciji 4-2-3-1. Na golu je Kovačević, a  Hodžić, Dupovac, Miličević i Salčin u posljednjoj liniji. Đokanović i Oremuš igraju u veznom redu, a ispred njih Rahmanović. Tatar i Jukić su po krilima, a u vrhu napada Ahmetović.

Poznate su i početne postave za večerašnji duel. Trener prvaka Bosne i Hercegovine Vinko Marinović je na teren poslao očekivani sastav nakon što je ostao bez povrijeđenog Besima Šerbečića.