Ljekar Hitne pomoći u teškom stanju zbog koronavirusa: Amputirana mu noga, druga je u pitanju

Džebrail Šišić u teškom je stanju nakon zaraze novim sojem koronavirusa koji je poharao svijet. 

Sve je više mlađih osoba i bez drugih zdravstvenih problema koji razvijaju tešku kliničku sliku, a i ljekar Šišić je jedan od tih ako uzmemo u obzir da se redovno bavio sportom.

Ovu vijest kao i poruke podrške na društvenim mrežama objavili su mnogobrojni dobri prijatelji doktora Šišića, te pacijenti koji su poštovali njegov besprijekorni rad.

Među njima je i Muhamed Velić, efendija popularan na Facebooku te često i kritikovan zbog ponekad degutantnih objava, a kako ističe, Šišić već duže od deset dana leži u izolatoriju na Podhrastovima, te su mu nažalost amputirali nogu zbog tromboze.

“Imam jednog ahbaba s rekreacije i sporta, ime mu je Džebrail Šišić, dobar insan, radi u Hitnoj pomoći, sportista itd., evo, već duže od deset dana kako leži u Izolatoriju na Podhrastovima zbog koronavirusa. Sinoć su mu amputirali nogu, zbog tromboze, i druga je u pitanju”, objavio je Velić.

Poručio je kako se nažalost njegov prijatelj nalazi u teškom stanju, te istakao kako je u dovama svih dobrih ljudi i nije zaboravljen.


“U jako je lošem stanju. Noćas je u mojim dovama, Allah da ga čuva i podari mu zdravlje i izlječenje. Ovu noć muslimani diljem svijeta u strahu i nadi dočekuju Novu godinu, s glasnim dovama i tihim nadama da će nas Gospodar u ovoj godini spasiti ovog teškog iskušenja, bolesti i nesigurnosti.

Džebraile brate, nisi zaboravljen, noćas si u našim dovama, kao i svi oni koji biju bitku za svoje zdravlje! Allah da ih pomogne i izlječi, jer samo je On Šafi, Liječnik i Zaštitnik. Allahumme amin”, poručio je Velić na svom Facebook profilu.

Naši ljekari na prvoj su liniji odbrane protiv nevidljivog neprijatelja. Zbog toga, nužno je da se svako na svoj način pomoli za brz oporavak kako i ljekara Šišića, tako i svih onih koji vode bitku sa ovim teškim virusom. Redakcija Sarajevske sehare ovom ljekaru i dobrom čovjeku želi brzo ozdravljenje i snagu da prebrodi težak period koji je nažalost pred njim i njegovom porodicom.

Sarajevska sehara napominje sve čitaoce da se pridržavaju mjera i preporuka koje donose nadležni organi, te da redovno nose zaštitnu masku, a dezinfekciju ruku i prostora u kojem provode najviše vremena vrlo često vrše. Apelujemo na građane da slijede instrukcije striktno stručnih osoba.

Ovo nije utakmica koju igramo za sebe, ovo je utakmica za sve nas! Pobjeda je blizu!