Načelnik Efendić oprostio se od uposlenika: Ocu dženaza, sin preminuo od koronavirusa

U izolatoriju na Podhrastovima jutros je preminuo 36-godišnjak koji je bio na respiratoru, podmukli virus počeo je i na sve mlađe i bez hroničnih oboljenja da ostavlja sve teže posljedice. 

Upravo, ni Mido nije imao drugih oboljenja, a prije svega nekoliko dana preminuo je i njegov otac od zaraze koronavirusom. Za njihovu porodicu je veoma težak dan, sin je nažalost preminuo, a ocu je danas dženaza.

Obojica su bili uposlenici Općine Novi Grad Sarajevo, a na prigodan način od njih se oprostio i aktuelni načelnik, onako državnički i ljudski.

Kako je istakao Semir Efendić, zbog ove tužne vijesti zasigurno se može reći da je dan žalosti.

“Dan žalosti, babi dženaza, a sin preselio. Obojica od korone. Naši Mido i Mustafa, da im se Allah dž. š. smiluje”, poručio je načelnik Efendić na svojoj Facebook stranici.

Podsjećamo, trenutno je u Kantonu Sarajevo zabrinjavajuća situacija po pitanju zaraze koronavirusom.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 71 osoba i sve su vitalno stabilne.

Četiri osobe su u protekla 24 sata otpuštene sa ovog bolničkog liječenja. Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 1.366 slučajeva, dok je ukupan broj do sada zaraženih 2.729 osobe.

Krizni štabovi apeluju građanima da poštuju propisane mjere i naredbe, nose zaštitne maske te održavaju socijalnu distancu kako ne bi ugrozili svoje, ali i zdravlje sugrađana.

Sarajevska sehara apeluje na sve građane Bosne i Hercegovine da se pridržavaju mjera, preporuka i instrukcija nadležnih institucija, te da slijede isključivo savjete stručnih osoba.