Ne idite nigdje jer sutra od 19 sati moći ćemo uživati u online koncertu Dizeštata!

Online koncert novoosnovane grupe Dizeštat, koja je ujedinila možda najveće muzičke mlade talente, bit će održan sutra od 19 sati. 

U situaciji u kojoj se svi nalazimo i mjere koje su na snazi, ova online verzija je jedini način da nas bude više od 100, najavljuju organizatori.

Dizeštat online koncert moći ćete pratiti putem live video streama na platformama RadiYa Active – Facebook i YouTube, te audio streama na web portalu activezenica.org.

Dizeštat je nova sarajevska hip-hop grupa osnovana u svrhu zbijanja redova i ujedinjenja domaćih kreativnih snaga koje su u posljednjih nekoliko godina predstavljale okosnice kvalitetne bh. muzike. MC-jevi Stoposto, Geko i Black Beriz, DJ Čori Čo i producent Kolateral su osnovali Dizeštat 2019. godine.

Nažalost, producent Kolateral je preminuo u maju 2020. godine, ali njegova radna etika, muzička zaostavština i duh nastavljaju biti temeljem onoga što je Dizeštat.

Ovaj događaj realizuje se u sklopu završnice projekta Pollution Revolution, koji se sprovodio prethodnih šest mjeseci u Zenici.

Prije samog koncerta, u zeničkom Art Kvartu (Maršala Tita 22), sa početkom od 18:00h, bit će upriličena prezentacija rezultata, sumiranje utisaka, kao i izložba fotografija učesnika kursa fotografije.