Ne želi ih u društvu: Kandidatkinja za načelnicu Novog Sarajeva osula po LGBTIQ osobama

Kandidatkinja za načelnicu Općine Novo Sarajevsko, Adna Pandžić, na vlastitom Facebook profilu najblaže rečeno osudila je LGBTIQ osobe.

Naravno, svako ima pravo na vlastito mišljenje i vlastito mišljenje ne smije biti osuđivano, sve dok ne graniči s povređivanjem ljudskih prava.

Pandžić je, između ostalog, napisala da takve osobe ne prihvata kao dio “našeg društva“. Šta je naše, a šta društvo gđe. Pandžić, to je već neko drugo pitanje.

Povorka stida održana danas u Sarajevu. Nisam mogla a da ne prokomentarišem“, počela je Pandžić, koristeći upravo onu rečenicu koju većina nedorečenih osoba koristi. A to je “nisam mogao da ne prokomentarišem”. Svi mi možemo da ne prokomentarišemo, samo je pitanje da li znamo da se izrazimo i da li smo svjesni težine naših riječi.

Foto: Društvene mreže
Foto: Društvene mreže

Kao i prošle godine, tako i ove i svake naredne, jasno izražavam definitivno i konačno protivljenje i neprihvatanje te skupine u našem društvu“, nastavila je Pandžić. Treba napomenuti da je upravo ona osoba koja u decembru očekuje prihvatanje u društvo u svojstvu načelnika, te treba napomenuti da ovo nije način na koji se izbori pobjeđuju.

Dalje je svoje stavove pravdala “duhovnim, vjerskim i moralnim principima“.

Kako kaže, oni su posljednji “faktor odlučivanja bez alternative, koji ne dozvoljava mom ljudskom razumu, savjesti i svijesti da to prihvati kao normalan obrazac ponašanja“.